WAT IS COLLAGEEN?

Het woord collageen komt van het Griekse woord "kolla", wat lijm betekent en ene van de belangrijkste bouwstenen is van botten, huid, ligamenten, kraakbeen, spieren, pezen en andere lichaamsdelen. Er bestaan ongeveer 30 verschillende soorten collageen die ongeveer 20-30% van alle eiwitten vormen in het lichaam.

WAT ZIJN COLLAGEENPEPTIDEN?

COLLAMIN Natur`Active collageenpeptiden zijn kleine fragmenten van de collageenproteïne, gesplitst door enzymatisch proces. Door hun kleine formaat worden ze biologisch geoptimaliseerd en beschikbaar gemaakt voor het lichaam. De grote hoeveelheid aminozuren zoals glycine, proline en hydroxyproline zijn goed voor meer dan 40% van het totale aminozuurspectrum in onze producten. Dit maakt het product uniek omdat het 10 tot 20 keer meer glycine en proline bevat dan enig ander product.

Door hun speciale vorm en groootte woerden ze herkende door de kraakbeencellen in het lichaam en kunnen ze zo de aanmaak van lichaamseigen collageen stimuleren. Ze zijn ideaal voor een gezond voedingspatroon en kunnen gemakkelijk warm of koud worden geconsumeerd in de vorm van een reukloos en smaakloos poeder. Collageenpeptiden zijn eiwitten die als echte celversterkers werken.

Bedenk dat de meeste succesvolle medische onderzoeken naar de effectiviteit van de inname van collageen een dagelijkse inname van 10 gram suggereren.

WAT ZIJN AMINOZUREN?

COLLAMIN® Natur'Active Collagen Peptide bevat 18 aminozuren, gedeeltelijk essentieel, gedeeltelijk semi-essentieel. Het grootste deel bestaat uit glycine, proline en hydroxyproline. De glycine- en proline-concentratie is 10-20 keer hoger dan bij andere eiwitten. Aminozuren zijn organische verbindingen die een cruciale rol spelen in het lichaam, omdat het blokken zijn die eiwitten bouwen en helpen bij de synthese van hormonen en neurotransmitters. COLLAMIN Natur 'Actieve collageenpeptide bevat 8 van de 9 essentiële aminozuren. Essentiële aminozuren kunnen in uw dagelijkse voeding worden opgenomen, omdat het menselijk lichaam ze niet kan synthetiseren. COLLAMIN® Natur'Active Collagen Peptide bevat 18 aminozuren, gedeeltelijk essentieel, gedeeltelijk semi-essentieel. Het grootste deel bestaat uit glycine, proline en hydroxyproline. De glycine- en proline-concentratie is 10-20 keer hoger dan bij andere eiwitten. Semi-essentiële aminozuren zijn niet-essentiële aminozuren die niet in voldoende hoeveelheden door het menselijk lichaam kunnen worden aangemaakt vanwege: leeftijd (na 25-30 jaar), tijdens de herstelfase na intensieve sportactiviteiten, tijdens de herstelfase na ziekte en verwondingen of tijdens aanhoudende fysieke stress.

WAT IS COLLAMIN?

COLLAMIN is een voedingssupplement gemaakt van 100% pure collageenpeptiden afgeleid van runderhuid, dat helpt om de niveaus van dit collageen in het lichaam te behouden en te verhogen, waardoor duurzame gezonde gewrichten, een mooie huid, sterke spieren en beter haar en nagels worden bevorderd. COLLAMIN wordt 100% gemaakt in Zwitserland en de firma waar COLLAMIN wordt geproduceerd heeft een SwissMedic goedkeuring. SwissMedic is de nationale autoriteit voor geneesmiddelen en medische producten in Zwitserland.

HOEVEEL COLLAGEEN MOET IK PER DAG INNEMEN?

De meeste mensen dienen elke dag minimaal 10 gram collageen in te nemen. Om de kracht van gewrichten en botten te behouden, wordt een eenvoudige schep van 10 gram eenmaal per dag aanbevolen. Voor het opbouwen van de spieren is 15 gram per dag een prima beginpunt. Als u echter aan artritis of osteoporose lijdt, kunt u elke dag tot 30 gram collageen innemen.

ZIJN COLLAGEEN EN COLLAGEENPEPTIDEN HETZELDE ALS GELATINE?

Nee, collageen en gelatine zijn vergelijkbaar doordat ze dezelfde aminozuren bevatten, maar hebben verschillende eigenschappen. Gehydrolyseerd collageen is verwerkt om gemakklijk af te breken en licht verteerbaar te zijn. Bovendien worden collageenpeptiden beter opgenomen in de bloedbaan omdat het veel kortere ketens van aminozuren zijn dan collageen en gelatine. Collageen is oplosbaar in warme of koude mengsels terwijl gelatine alleen oplosbaar is in hete vloeistoffen.

WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN HET NEMEN VAN COLLAGEEN?

Verlicht de symptomen van ziekten zoals artritis, artrose, reumatoïde artritis en osteonepie.

Stimuleer de groei van nieuw gewrichtskraakbeen door cellen te stimuleren, pijnverlichting te veroorzaken en de gewrichtsflexibiliteit te verhogen.

Verbetert de gezondheid van pezen en ligamenten, waardoor ze sterk en flexibel zijn.

WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE SCHOONHEIDSVOORDELEN VAN HET NEMEN VAN COLLAGEEN?

Gehydrolyseerd collageen geeft de huid sterkte, waterdichtheid en elasticiteit die ze nodig heeft om er glad, jong en mooi uit te zien.

Verbetert de weerstand van de huidstructuur, waardoor vetcellen minder uitstulpingen vormen en cellulitis zichtbaar vermindert

Vermindert striae door huidcellen aan elkaar te binden en de huid soepel en stevig te houden.

Het maakt je haar glanzender, sterker en langer.

Voorkomt dat de nagels breken, waardoor ze er gezonder uitzien en langer worden.

WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE SPORTVOORDELEN VAN HET NEMEN VAN COLLAGEEN?

Collageen zorgt voor een optimale spierregeneratie en sneller herstelproces.

Studies hebben aangetoond dat atleten die last hadden van gewrichtspijn vanwege hun intense fysieke activiteit, een verbetering rapporteerden na het dagelijks innemen van collageen.

Volgens een wetenschappelijke studie verbetert het innemen van collageenpeptide in combinatie met weerstandstraining de lichaamssamenstelling en verhoogt het de spierkracht. Dit vooral bij oudere sarcopenische mannen.

Collageenpeptiden kunnen het eiwitgehalte in het lichaam verhogen, wat spieropbouw tot stand brengt en een regenerend effect heeft op het gewrichtskraakbeen.

Wanneer u meer gewicht toevoegt aan uw trainingsroutine, kunnen uw spieren sneller groeien dan bindweefsel, wat mogelijk kan leiden tot blessures. Je bindweefsel bestaat bijna volledig uit collageen. Door collageen aan uw dieet toe te voegen kunt u uw ligamenten laten groeien op basis van uw spierontwikkeling.

KAN IK COLLAGEEN GEBRUIKEN ALS IK ALLERGISCH BEN VOOR EIWITTEN?

Nee, u kunt geen collageen consumeren als u allergisch bent voor eiwitten (fenylketonurie). Fenylketonurie is een soort van stoornis van het aminozuurmetabolisme waardoor uw lichaam een deel van het eiwit fenylaline niet kan verwerken en opnemen.

KAN COLLAGEEN MIJ HELPEN GEWICHT TE VERLIEZEN?

Collageen kan de gewichtsbeheersing ondersteunen omdat het glycine bevat, een aminozuur dat helpt bij het vormen van spieren door glucose in energie om te zetten. Omdat collageen een eiwit is boost het je metabolisme en de groei van spieren. Bovendien geeft collageen u een vol gevoel, wat resulteert in een verminderde voedselopname dat rechstreekt leidt tot gewichtsverlies.

KOM IK BIJ ALS IK COLLAGEEN GEBRUIK?

Collamin bevats slechts 38 calorieën per 10 gram (dagelijske dosis), dus je kunt er niet door aankomen. Collageen is echter een belangrijk onderdeel van ons spierweefsel en heeft dus een grote impact op het opbouwen van spiermasse. Spieren hebben een hogere dichtheid dan vet, maar nemen minder ruimte in beslag, dus u zal wellicht een kleine gewichtstoename waarnemen. houd er rekening mee dat sommige smoothes en shales vaak veel calorieën bevatten. Als u wil afvallen, raden we aan om collageen alleen met water in te nemen.

ZIJN ER BIJWERKINGEN?

Voorgaande studieresultaten van het innemen van maximaal 10 gram collageen per dag laten zien dat het veilig is en geen bijwerkingen heeft. In sommige gevallen kunnen collageensupplementen echter leiden tot bijwerkingen zoals een slechte smaak in de mond, brandend maagzuur en een vol gevoel. In deze gevallen raden we aan om met kleine hoeveelheden te beginnen, zodat uw lichaam zich kan aanpassen

HOE LANG ZAL HET ZIJN VOORDAT IK RESULTATEN ZIE, EN HOE LANG ZULLEN DEZE BLIJVEN?

Collageen kan de huid, botten, gewrichten, ligamenten en darmen vrijwel onmiddellijk herstellen. Klinische onderzoeken hebben zichtbare verbeteringen laten zien na 3 tot 4 maanden collageen inname. Om veroudering tegen te gaan moet men echter voor onbepaalde tijd collageenpeptiden gebruiken. Naarmate ze ouder worden produceren ze ongeveer 1% minder collageen per jaar. Dus het aanvullen van collageen is een levenslange toewijding om gezond te zijn en er jonger uit te zien.

HOE SMAAKT HET?

Collamin is smaak- en geurloos, dus het kan zonder problemen aan elke drank of voedsel worden toegevoegd. Je kan het mengen en gebruiken in verschillende recepten.

KAN IK COLLAGEEN GEBRUIKEN OP EEN LEGE MAAG?

Ja, u kan het op elk moment consumeren. Een inname van collageen op een lege maag geeft geen extra voordelen.

HOE BEWAAR IK HET?

COLLAMIN collageenpeptiden moeten op kamertemperatuur bewaard worden.

OP WELK MOMENT VAN DE DAG KAN IK COLLAGEEN DRINKEN?

Collageen kan op ieder moment van de dag met of zonder voedsel worden ingenomen, enkel als u de dagelijkse dosis collageenpeptiden (10 gram) inneemt.

IS HET BETER OM COLLAGEEN IN HEET OF KOUD WATER TE CONSUMEREN?

Je kan het mengen met warme of koude dranken. Het mengen in heet water wal het collageen niet beschadigen of de voordelen verzwakken.

MOGEN MENSEN MET EEN HOGE BLOEDDRUK COLLAGEEN SUPPLEMENT CONSUMEREN?

Bij sommige mensen kan natrium de bloeddruk verhogen en het is nu net dit bestandsdeel van veel collageenformuleringen. COLLAMIN is echter 100% natuurlijk en gemaakt zonder natrium, dus kan u het zonder problemen innemen. Natuurlijke supplementen vervangen geen voorgeschreven medicijnen, dus u moet uw pillen blijven nemen en de aanbevelingen van uw arts opvolgen.