GEZONDHEIDSVOORDELEN

COLLAMIN® HELPT GEWRICHTSPIJN TE VERLICHTEN EN MAAKT U STERKER

Collageen biedt ondersteuning en elasticiteit aan bindweefsel, zoals kraakbeen, botten, huid, pezen en spieren. Het heeft possitieve effecten op mensen met gewrichtsaandoeningen, zoals artritis en osteoartritis bij atleten. Een klinische studie toonde aan dat collageenpeptiden kunnen helpen om om de vetvrije lichaamsmassa, spierkracht en sensorische motorische controle te vergroten

GEWRICHTSPIJN VERLICHTEN

Speciaal geoptimaliseerde collageenpeptiden zijn in koude vloeistoffen oplosbaar, licht verteerbaar en een zeer hoge bioactieve vorm van collageen waarvan is aangetoond dat het de groei van nieuw gewrichtskraakbeen bevordert, de cellen stimuleert, pijn verlicht en gewrichtsflexibiliteit vergroot.

 

Collageenpeptiden maken een groot verschil bij atleten. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat atleten die last hadden van gewrichtspijn vanwege hun fysieke , een verbetering van hun pijn meldden na 24 weken lang 10gram collageen per dag te hebben ingenomen

Veel populaire sporten zoals hardlpopen en fietsen, omvatten repetitive bewegingen met een hoge impact. Deze kunnen leiden tot overmatige belasting van de gewrichten en zelfs tot beschadiging van kraakbeen, pezen en ligamenten. Studies ondersteunen de vele voordelen van collageenpeptiden bij het ondersteunen van bindweefsel zoals:
• Vernieuwing van kraakbeen en vermindering van gewrichtsontsteking
• Verminderen van gewrichtsongemakken
• Ondersteuning van bindweefsel

Omdat atleten meer kans hebben op gewrichtsblessures, kunnen ze vroegtijdig maatregelen nemen om toekomstige schade te voorkomen door een collageen eiwitsupplementen in te nemen. Dat betekent dat collageen niet alleen een fantastische aanvulling is voor mensen met bepaalde medische aandoeningen lijden, maar ook voor mannen en vrouwen die dagelijks sporten en hun gewrichten tot het uiterste belasten. Ze ervaren minder pijn en kunnnen daarvoor vaker sporten.

GEWRICHTSZIEKTES

Collamin® kan een opmerkelijke verbetering aantonen bij volgende ziekten:
•Artritis is de ontseking van een of meer gewrichten.
•Artrose (OA) is een skeletaandoening die veroorzaakt wordt door de afbraak van kraakbeengewrichten waardoor botten tegen elkaar wrijven, wat resulteert in pijn en stijfheid.
•Reumatoïde artritis is een auto-immuunziekte.

 

Collageensupplementen kunnen gewrichtsontsteking verminderen en de collageensynthese in het lichaam stimuleren. Het kan zich ook ophopen in kraakbeen, een rubberachtig materiaal dat het uiteinde van onze botten in gewrichten bedekt. Het kan ook een ontstekingsremmend effect hebben.

OSTEOPENIE

In deze medische toestand zijn botten minder sterk als vroeger, maar niet zwak genoeg om de diagnpse van osteoporose te krijgen. Collageen kan helpen omsterke botten en beenderen te behouden.

PEZEN EN LIGAMENTEN

Als pezen en ligamenten niet sterk genoeg zijn kunnen ze uw beweging beperken en u vatbaarder maken voor bepaalde letsels. Door collageen als supplement in te nemen, kunt u de gezondheid van pezen en ligamenten verbeteren. Hierdoor zullen ze sterker en flexibeler zijn dan voordien.

TIPS: COLLAGEEN SUPPLEMENTEN HEBBEN 3 OF 4 MAANDEN CONTINU GEBRUIK NODIG OM TE WERKEN

MINIMUM 10 GRAM COLLAGEEN PER DAG