SPORTVOORDELEN

COLLAMIN® OOK VOOR JOU:

• SNELLER SPIERHERSTEL EN REGENERATIE
VERHOGING VAN UW SPIERSTERKTE EN VERMOGEN
• 
MAAKT WEEFSELS AAN OM JE SPIERONTWIKKELING TE ONDERSTEUNEN

Collageenpeptiden kunnen het eiwitgehalte in het lichaam verhogen, dit versnelt de spieropbouw en heeft een regenerend effect op het gewrichtskaakbeen. Collageen, dat na het sporten wordt gebruikt in een shake, kan snel door het lichaam opgenomen worden en helpt bij de herstelling en aanvulling van eiwitten die tijdens het sporten worden afgebroken.

SPIERHERSTEL EN REGENERATIE

Tijdens lange periodes van inspanning veroorzaakt oxidatie eiwitverlies in de spieren. Door je lichaam van voldoende collageen te voorzien, kan dit zorgen voor een optimale spierregeneratie en een sneller herstelproces. Je zal je achteraf minder stijf voelen.

Bovendien kan collageen ook enkele voordelen hebben voor slaappatronen. Volgens sommige onderzoeken beschreven mensen die collageen innamen een slaap van betere kwaliteit hadden en meer uitgerust waren. Zo zullen je spieren ook het herstel krijgen die ze nodig hebben.

GEWRICHTSLETSELS BIJ ATLETEN

Studies hebben aangetoond dat atleten die last hebben van gewrichtspijn vanwege hun intense fysieke activiteit, een vermindering van hun pijn aantoonden nadat ze collageen dagelijks hadden ingenomen. Stijfheid en zwellingen in gewrichten worden drastisch vermindert, met als resultaat verbeterde mobiliteit en minder ongemak. Je kan hierdoor blijven sporten.

BETER KWETSUURHERSTEL

Collageenpeptiden maken een groot verschil bij atleten. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat atleten die last hadden van gewrichtspijn vanwege hun fysieke , een verbetering van hun pijn meldden na 24 weken lang 10gram collageen per dag te hebben ingenomen

Veel populaire sporten zoals hardlpopen en fietsen, omvatten repetitive bewegingen met een hoge impact. Deze kunnen leiden tot overmatige belasting van de gewrichten en zelfs tot beschadiging van kraakbeen, pezen en ligamenten. Studies ondersteunen de vele voordelen van collageenpeptiden bij het ondersteunen van bindweefsel zoals:
• Vernieuwing van kraakbeen en vermindering van gewrichtsontsteking
• Verminderen van gewrichtsongemakken
• Ondersteuning van bindweefsel

Omdat atleten meer kans hebben op gewrichtsblessures, kunnen ze vroegtijdig maatregelen nemen om toekomstige schade te voorkomen door een collageen eiwitsupplementen in te nemen. Dat betekent dat collageen niet alleen een fantastische aanvulling is voor mensen met bepaalde medische aandoeningen lijden, maar ook voor mannen en vrouwen die dagelijks sporten en hun gewrichten tot het uiterste belasten. Ze ervaren minder pijn en kunnnen daarvoor vaker sporten.

SPIERKRACHT

Volgens wetenschappelijke studies verbetert de lichaamssamenstelling en spierkracht door inname van collageenpeptide in combinatie met weerstandstraining.

BEHOUD DE STIKSTOFBALANS

Hoog stikstofgehalte in vergelijking met melkserum (op basis van gram) vanwege een hoog aandeel aminozuren met een laag molecuulgewicht of met meer dan één stikstofatoom.

Klinische studies hebben aangetoond dat collageenpeptide efficiënt is in het handhaven van de stikstofbalans en de spiermassa en spierkracht bevordert.

ONDERSTEUNENDE ENERGIE VOOR DE SPIEREN

De energiebron die wordt gebruikt om de samentrekking in werkende spieren aan te drijven en eveneens in uw cellen wordt teruggevonden, heet adenosinetrifosfaat (ATP)

3 aminozuren: glycine, arginine en methionine, dat de uitgeputte ATP-niveaus vervangt.

COLLAMIN collageenpeptiden bestaan uit 20% en 8% arginine. De unieke aminozuurcombinatie kan de synthese van creatine in het lichaam ondersteunen om fysieke prestaties te verbeteren tijdens herhaalde trainingen met hoge intensiteit.

BINDWEEFSELS

Wanneer u meer gewicht toevoegt aan uw trainingsroutine, kunnen uw spieren sneller groeien dan uw bindweefsel, wat mogelijk kan leiden tot blessures. Je bindweefsel bestaat bijna volledig uit collageen. Door extra collageen toe te voegen aan uw dieet kunt u uw ligamenten laten groeien aan hetzelfde tempo als de ontwikkeling van uw spieren.

TIPS: BESTE RESULTATEN DOOR CONTINU GEBRUIK